Ga naar inhoud
De stand van het land aan de hand van toespraken en speeches op bruiloften, begrafenissen en bijeenkomsten. Ondanks alle voorspoed doemt een beeld op van een land in een staat van morele verwarring. Waar zijn we eigenlijk bang voor?

Een portret van Nederland aan de hand van toespraken op bruiloften, partijbijeenkomsten, begrafenissen, openbare manifestaties, politieke bijeenkomsten en protestmarsen. De documentaire vangt de tijdgeest van nu en laat een Nederland zien dat verdeeld is in allerlei clubjes en subculturen. Het is een land dat, ondanks al ons geluk, in angst en in morele verwarring verkeert. Maar waar zijn we eigenlijk bang voor? Een caleidoscoop aan scènes confronteert de kijker op onthutsende en soms ontroerende wijze, met deze en andere vragen en morele kwesties.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Scenario
Sound Design
Geluidsnabewerking

Titel: Sprekend Nederland
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 22 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2019

Kunst & CultuurPolitiekMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.