Actier­ijke fami­liefilm voert bevriende scholieren van het Span­galis College naar de Ardennen waar ze tijdens een survival­week met hun puber­perikelen leren omgaan, maar ook letter­lijk leren overleven.
Bioscoop­variant van de succesvolle jeugdserie Spangas is in handen van debuterend speelfilm­regis­seur Diede in t Veld een actiefilm, waarin scholieren tijdens hun survival­week in de Ardennen ook lessen voor het leven leren. Net als in de tv-serie draait het in de film om een bevriende groep leer­lingen van het Span­galis College. De vrien­den­club wordt, wanneer ze zich vóór de school verza­melen, in een opval­lend lang open­ingsshot voorgesteld. In dezelfde adem worden thema’s geïn­tro­duceerd als schoolver­laten, homosek­su­aliteit, heimwee en verliefd­heid. En een nerveuze lerares Engels in mantelpak die niet zit te wachten op een week slapen in een tent. Na deze opening gaat het in volle vaart naar de Belgische bossen, waar de tieners na een uit de hand gelopen drop­ping en een escalerende ruzie tussen tweel­ing­broertjes alle verschillen moeten laten varen om het avon­tuur heel­huids te overleven.

Titel: SpangaS op survival
Jaar: 2009
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2009

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2009)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01