Ga naar inhoud
affiche.jpg

SneakPeek: Shadow Game

Regie: Korneel Hamers, Elisa Demarré
De allereerste realtime documentaire waarbij je 'live' de WhatsApp-conversatie volgt van twee Nederlandse documentairemakers met de 15-jarige vluchteling SK, die vanuit Afghanistan zijn weg naar Europa zoekt.

In september 2019 ontmoetten regisseurs Eefje Blankevoort en Els van Driel in Griekenland de 15-jarige Afghaanse Sajid Khan (SK). Hij zou een van de hoofdpersonen van de prijswinnende documentaire Shadow Game worden, in 2021 bekroond met het Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire. SK stond destijds aan het begin van een lange, zware tocht door Europa. Anderhalf jaar lang hielden de makers intensief contact via WhatsApp. Nu kan de kijker in SneakPeek: Shadow Game op de voet volgen wat zij toen met elkaar deelden. Een intieme reis door de scha­duwzijde van Europa die de kijker confronteert met ethische dilemma’s.

Onderdeel van Storyspace, onze digitale cultuur-expositie in Bibliotheek Neude. Lees hier alles over Storyspace.

Credits

Conceptontwikkeling
Technische realisatie
Regie
SKaGeN
Productiebedrijf
SKaGeN
Coproductiebedrijf
Prospektor
SneakPeek
Scenario
SKaGeN
Titel: SneakPeek: Shadow Game
Jaar: 2022
Soort: Digitale cultuurproject
Editie: NFF 2023
Gouden Kalf Competitie Digitale Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.