Tv-serie naar een roman van Cor Bruijn. Decleir vertolkt de rol van de norse Terschellinger Sil die in een stormachtige nacht een meisje redt uit een Zweeds schip.
Aflevering uit de televisieserie naar een roman van Cor Bruijn. Decleir vertolkt de rol van de norse Terschellinger Sil die in een stormachtige nacht een meisje redt uit een Zweeds schip. Samen met zijn vrouw en twee zonen ontfermt de eilander zich over de kleine Lobke en voedt haar op als ware het zijn eigen dochter. Het gelukkige tij keert als de kinderen ouder worden en hun dromen, verlangens en liefdesperikelen botsen met de ideeën van de weerbarstige Sil die alles onder controle wil houden.

Titel: Sil de strandjutter
Jaar: 1976
Duur : 45 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Competities: Gast van het Jaar: Jan Decleir
Editie: NFF 2003

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.