Ga naar inhoud
Een toeristische trekpleister in Tibet beweert het echte Shangri-La te zijn. Hoe kan dat, vraagt documentairemaker Mirka Duijn zich af. Shangri-La is toch een fictieve plek uit een roman?

Twintig jaar geleden meende Deqin, een Tibetaanse regio in China, te kunnen bewijzen dat zij het oorspronkelijke, legendarische Shangri-La waren. Prompt werd de plek een toeristische trekpleister. Opvallend, want het paradijselijke Shangri-La is een door de Britse romanschrijver James Hilton verzonnen plek, die voorkomt in zijn roman Lost Horizon uit 1933. Nieuwsgierig geworden door deze paradox, reist filmmaker Mirka Duijn naar de bergen van Tibet op zoek naar de waarheid. Maar in plaats van antwoorden te vinden, raakt ze steeds meer verstrikt in een web van feit en fictie.

Credits

Coproducent
Sound Design
Geluidsnabewerking

Titel: Shangri-La, Paradise Under Construction
Jaar: 2022
Duur : 1 uur, 34 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2023

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still Shangri-La 1.tif
Still Shangri-La 3.tif
Still Shangri-La 4.tif
Still Shangri-La 5.tif
Stills
Stills
Stills