Ga naar inhoud
Stills

Shalky

Regie: Lance Hossein Tangestani
Korte, droogkomische film over een flatwijk waar de tijd bevroren lijkt. De zoektocht van twintiger Shalky naar een bos autosleutels, is de opmaat van een kleine buurt-odyssee.
In een Nederlandse flatwijk waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, is de 28-jarige Marokkaan Shalky zijn autosleutels kwijtgeraakt. Tijdens zijn zoektocht naar de sleutels raakt hij afgeleid door het alledaagse ritme van de buurt en verzeilt hij in heel andere avonturen. Met een diverse pluimage aan wijkbewoners: een gladde kapper in een garagebox, een uitgerangeerde golddigger, een eenzame invalide en een oude bekende. De buurtbewoners uit dit droogkomische drama hebben niet veel, maar ze hebben in ieder geval elkaar.
Titel: Shalky
Jaar: 2019
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2019
NFF Studentencompetitie Kunst & CultuurMaatschappijDramaHumor

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.