In een Turkse grot houdt Selman voormalig folteraar Bilal onder schot, verteerd door wraakgevoelens over de moord op zijn twee zonen tijdens het militaire regime in de jaren tachtig.
Misdaad en straf in Turkije. Voormalig uitgever Selman speurt Bilal op, een man die als folteraar voor het militaire regime in de jaren tachtig Selmans twee zonen vermoordde. Hij leidt nu een teruggetrokken leven in Cappadocië. De op wraak beluste Selman ontvoert Bilal en houdt hem onder schot in een grot, waar hij de man ondervraagt over zijn daden. Beide mannen zitten gevangen in hun primitieve instincten. In dit spel van licht en duisternis vervaagt de scheidslijn tussen dader en slachtoffer.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Kostuumontwerp
Sound Design
Set geluid

Titel: Shadow of Violence
Jaar: 2020
Duur : 29 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Gouden Kalf Competitie, NFF Debuutcompetitie
Editie: NFF 2020

PolitiekMisdaadDramaBuitenlandOorlogFamiliebanden

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.