Ga naar inhoud
Indringende en poëtische documentaire over de Freetown Streetboys: zes door de buitenwereld verstoten vrienden met lichamelijke beperkingen, die ’s nachts proberen te overleven in de hoofdstad van Sierra Leone.
Een groep dakloze vrienden probeert ’s nachts te overleven in de straten van de hoofdstad van Sierra Leone. De zogenoemde Freetown Streetboys, onder wie zich ook vrouwen bevinden, hebben zonder uitzondering lichamelijke beperkingen. In poëtische beelden toont de indringende documentaire de innerlijke wereld van het zestal dat verstoten is door de buitenwereld en daardoor volledig is aangewezen op elkaar. Achter hun pijn en verdriet gaan dromen schuil waaruit de vrienden kracht weten te putten.

Titel: Shado'man
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 28 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, NFF Jaarselectie
Editie: NFF 2014

InternationaalMaatschappijGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.