Ga naar inhoud
SezersZomer5.jpg

Sezers zomer

Regie: Marina Meijer
De zomer van de Rotterdamse Sezer (14) bestaat uit zwemmen, vissen en fietsen stelen. Zijn wanhopige moeder probeert hem in deze indringende en sfeervolle documentaire onder controle te houden, voor de jeugdhulpverlening ingrijpt.
Tijdens een lange hete zomer in Rotterdam-Zuid komt Sezer (14) 's avonds regelmatig niet meer thuis. Hij steelt soms fietsen, is vaak extreem brutaal en luistert voor geen meter. Sezers moeder Claudia maakt zich veel zorgen en het gezin is in het vizier van de jeugdhulpverlening. Terwijl uithuisplaatsing dreigt, filmt Marina Meijer als fly on the wall een zomer lang. Soms is Sezer opstandig, maar Meijer vangt op nostalgische 8mm-film ook kwetsbare, lome en fijne momenten waarin Sezer nog kind kan zijn.

Credits

Coproducent
Uitvoerend Producent
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Titel: Sezers zomer
Jaar: 2022
Duur : 42 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2023
Gouden Kalf Competitie Forum van de Regisseurs

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Poster Sezers Zomer.jpg