Ga naar inhoud
En dan verschijnt er plots een sexy foto van de zestienjarige Vita op Instagram. Dat leidt tot een hoop commotie. Lukt het haar om ondanks de vernederingen en de eenzaamheid overeind te blijven?

Vita is een mooie meid van zestien en voor niemand bang. Als haar hartsvriendin Shaira in een ruzie een pikante foto van Vita op Instagram zet, doet Vita alsof haar dat niet deert. Maar de gevolgen zijn groter dan de zelfbewuste stoere Vita aankan. Zal het haar lukken om overeind te blijven, als ze door iedereen wordt buitengesloten en veracht? De inspiratie voor deze film vond de filmmaker in een verhaal van een klasgenootje van haar veertienjarige dochter, van wie een foto in ondergoed op de sociale media rondging. Het zijn voorbeelden waarbij jongeren aan de digitale schandpaal worden genageld. De film vertelt dat vanuit het perspectief van het slachtoffer.

Credits

Uitvoerend Producent
Productiebedrijf
Talent United
Omroep
HUMAN

Titel: Sex ding
Jaar: 2017
Duur : 39 minuten
Categorie: Televisiedrama
Editie: NFF 2018

DramaMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.