Ga naar inhoud
Still

Seven Stones

Regie: Frank Scheffer
Kunstenaar Robert Zandvliet wordt op de voet gevolgd tijdens het met twijfels en vastberadenheid gevulde maakproces van zijn werk Seven Stones - een serie manshoge schilderijen van stenen.
‘Via een kronkelpad ben ik weer op dezelfde weg uitgekomen, maar dan een klein stapje verder.’ Dat zegt kunstenaar Robert Zandvliet tijdens het maakproces van zijn werk Seven Stones - een serie manshoge schilderijen van stenen. Filmmaker Frank Scheffer volgt de twijfelende maar tegelijk vastberaden schilder vanaf de eerste overpeinzingen over het werk (‘ik wil het niet maken, maar laten ontstaan’), via de totstandkoming van een eerste ‘mislukte’ serie tot aan de geboorte van de uiteindelijke doeken.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Sound Design
Still fotografie
Productiebedrijf
Interakt
Titel: Seven Stones
Jaar: 2014
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2014
Gouden Kalf Competitie NFF Jaarselectie Kunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.