Portret van Tommy Wieringa, de veelzijdige schrijver die doorbrak met zijn veelbekroonde bestseller Joe Speedboot. Naast romans schrijft Wieringa onder meer reisverhalen, essays, columns en beschouwingen.
Twaalfdelige documentairereeks waarin de ontmoeting tussen literatuur en cinema wordt gevierd. De schrijversportretten vormen een dwarsdoorsnede van de stand van zaken in beide disciplines. De films tonen de drijfveren van de schrijvers en de wijze waarop die tot uitdrukking komen in hun boeken. Frans Weisz tekende voor het portret van Tommy Wieringa, de veelzijdige schrijver die doorbrak met zijn veelbekroonde bestseller Joe Speedboot. Naast romans schrijft Wieringa onder meer reisverhalen, columns, essays en beschouwingen. In het televisieprogramma De Grens onderzocht hij de rafelranden van Nederland.

Credits

Uitvoerend Producent
Productiebedrijf
Interakt
Omroep
AVROTROS
Distributie
Interakt

Titel: Schrijvers van de Lage Landen - Tommy Wieringa
Jaar: 2016
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2016

Kunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01