Portret van Marente de Moor. De schrijver en columnist won de AKO Literatuurprijs en de European Prize for Literature voor haar roman De Nederlandse maagd.

Twaalfdelige documentairereeks waarin de ontmoeting tussen literatuur en cinema wordt gevierd. De schrijversportretten vormen een dwarsdoorsnede van de stand van zaken in beide disciplines. De films tonen de drijfveren van de schrijvers en de wijze waarop die tot uitdrukking komen in hun boeken. Robert Oey maakte het portret van schrijver en columnist Marente de Moor. De Moor won de AKO Literatuurprijs en de European Prize for Literature voor haar roman De Nederlandse maagd.Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Montage
Productiebedrijf
Interakt
Omroep
AVROTROS
Distributie
Interakt

Titel: Schrijvers van de Lage Landen - Marente de Moor
Jaar: 2016
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2016

Kunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01