Ga naar inhoud
Still

Schrijvers van de Lage Landen - Maartje Wortel

Regie: Astrid Bussink
Portret van Maartje Wortel. Van de hand van Wortel verschenen tot nu toe vier bekroonde titels: twee verhalenbundels (Dit is jouw huis, Er moet iets gebeuren) en twee romans (Half mens, IJstijd).

Twaalfdelige documentairereeks waarin de ontmoeting tussen literatuur en cinema wordt gevierd. De schrijversportretten vormen een dwarsdoorsnede van de stand van zaken in beide disciplines. De films tonen de drijfveren van de schrijvers en de wijze waarop die tot uitdrukking komen in hun boeken. Astrid Bussink portretteerde Maartje Wortel. Van de hand van Wortel verschenen tot nu toe vier bekroonde titels: twee verhalenbundels (Dit is jouw huis, Er moet iets gebeuren) en twee romans (Half mens, IJstijd).


Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Productiebedrijf
Interakt
Omroep
AVROTROS
Distributie
Interakt
Titel: Schrijvers van de Lage Landen - Maartje Wortel
Jaar: 2016
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2016
Inschrijving Geen Sectie Kunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.