Portret van Ester Naomi Perquin, dichter, colum­nist en voor­malig Stads­dichter van Rotterdam. Van Perquins hand versch­enen drie veel­geprezen dichtbundels.
Twaalfdelige docu­men­tair­ereeks waarin de ontmoeting tussen liter­atuur en cinema wordt gevierd. De schri­jver­sportretten vormen een dwars­doorsnede van de stand van zaken in beide disci­plines. De films tonen de drijfv­eren van de schri­jvers en de wijze waarop die tot uitdrukking komen in hun boeken. Catherine van Campen portret­teerde dichter, colum­nist en voor­malig Stads­dichter van Rotterdam Ester Naomi Perquin. Van Perquins hand versch­enen drie veel­geprezen dicht­bun­dels. In 2010 ontving zij voor haar oeuvre de drie­jaar­lijkse Anna Blaman Prijs voor schri­jvers met een binding aan Rotterdam.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Productiebedrijf
Interakt
Omroep
AVROTROS
Distributie
Interakt

Titel: Schrijvers van de Lage Landen - Ester Naomi Perquin
Jaar: 2016
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2016

Kunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01