Ga naar inhoud
Portret van de Vlaamse David Van Reybrouck, een van de meest veelzijdige auteurs van zijn generatie. Naast zijn bekende historische werk Congo schreef hij essays, proza, poëzie en theaterstukken.

Twaalfdelige documentairereeks waarin de ontmoeting tussen literatuur en cinema wordt gevierd. De schrijversportretten vormen een dwarsdoorsnede van de stand van zaken in beide disciplines. De films tonen de drijfveren van de schrijvers en de wijze waarop die tot uitdrukking komen in hun boeken. Dick Tuinder tekende voor het portret van de Vlaamse David Van Reybrouck, een van de meest veelzijdige auteurs van zijn generatie. Naast zijn bekende, met de AKO Literatuurprijs bekroonde werk Congo schreef hij essays, proza, poëzie en theaterstukken.


Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Productiebedrijf
Interakt
Omroep
AVROTROS

Titel: Schrijvers van de Lage Landen - David Van Reybrouck
Jaar: 2016
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Inschrijving, Geen Sectie
Editie: NFF 2016

Kunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.