Ga naar inhoud
Still

Schrijvers van de Lage Landen - Barbara Stok

Regie: Lisa Boerstra
Portret van stripmaker (en drummer) Barbara Stok, die zich specialiseerde in autobiografische strips. Daarnaast maakt zij onder meer graphic novels en prentenboeken.

Twaalfdelige documentairereeks waarin de ontmoeting tussen literatuur en cinema wordt gevierd. De schrijversportretten vormen een dwarsdoorsnede van de stand van zaken in beide disciplines. De films tonen de drijfveren van de schrijvers en de wijze waarop die tot uitdrukking komen in hun boeken. Lisa Boerstra portretteerde stripmaker (en drummer) Barbara Stok. Naast autobiografische strips, die zich veelal afspelen rond haar woonplaats Groningen, maakt Stok onder meer graphic novels en prentenboeken. In 2009 ontving zij voor haar oeuvre de Stripschapprijs.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Productiebedrijf
Interakt
Omroep
AVROTROS
Distributie
Interakt
Titel: Schrijvers van de Lage Landen - Barbara Stok
Jaar: 2016
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2016
Inschrijving Geen Sectie Kunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.