Ga naar inhoud
Stills

Schone schijn

Regie: Fleur Amesz
Het verhaal van Serge staat model voor de stijgende armoede onder Nederlandse ondernemers: hij cultiveert een succesvolle uitstraling, maar gaat intussen gebukt onder een grote schuldenlast.
Zo'n 365.000 ondernemers in Nederland hebben financiële problemen. De meesten geven dat niet openlijk toe, omdat dat het aanzien in de zakenwereld schaadt. Deze documentaire volgt een van hen, Serge, twee jaar lang dicht op de huid. Zijn schulden stammen uit de tijd van de financiële crisis. De gevolgen zijn thuis te zien: omdat de wasmachine kapot is, wordt de was in bad gedaan, en het schoolgeld voor de kinderen is moeilijk bij elkaar te sprokkelen. De film maakt duidelijk dat zijn verhaal illustratief is voor veel andere ondernemers.

Credits

Producent
Geluidsnabewerking
Kleurcorrectie
Productiebedrijf
kvfilms
Omroep
KRO-NCRV
Postproductiebedrijf
Amator Postproductie
Titel: Schone schijn
Jaar: 2018
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2019
NFF Debuutcompetitie GezondheidDramaMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.