Observerende documentaire over de subcultuur van Satudarah, de motorclub die veelvuldig in het nieuws is wegens vermeende criminele activiteiten. Wat zijn de drijfveren van de verschillende leden?
Satudarah, de motorclub die vaak in het nieuws is wegens vermeende criminele activiteiten, blijkt een geheime wereld vol rituelen en codes waarin idealen als viriliteit, broederschap, trouw, moed en spiritualiteit hoog in het vaandel staan. De observerende documentaire toont hoe Satudarah door een nieuwe generatie binnen enkele jaren van een onbekend Nederlands clubje tot een internationaal conglomeraat wordt omgebouwd. De drastische ontwikkelingen voltrekken zich niet zonder slag of stoot.

Credits

Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
De Familie Film & TV
Omroep
NTR TV

Titel: Satudarah - One Blood
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 23 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2015

MisdaadGeschiedenisMaatschappij

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Documentaire (2015)
Joost van der Valk
Beste Lange Documentaire (2015)
Mags Gavan

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.