Hoe beleeft de Rotterdammer de coronatijd? De waarheid is ongemakkelijk. Tragikomische sketches, waarin alle met hun quarantaine worstelende figuren worden gespeeld door 'koning van het ongemak' Rienus Krul.
Een parodie op het fenomeen thuisreportage in de vorm van een reeks korte sketches over noodgedwongen thuiszittende Rotterdammers, allen gespeeld door Rienus Krul. Hoe bieden zij het hoofd aan de eenzaamheid van de coronaquarantaine? Een huisvader speelt poppenkast voor zijn kinderen. Een altviolist ontkent depressief te zijn. Ook anderen doen er soms luchtig over, maar hun houding verraadt iets heel anders. Of is het de irritatie over de reporter die maar door blijft zeuren?

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Sound Design
Cast (hoofdrol)
Cast (bijrol)
Productiebedrijf
Szutkowski AV
Omroep
Open Rotterdam

Titel: Rotterdam in quarantaine
Jaar: 2020
Duur : 3 minuten
Categorie: Televisiedrama
Editie: NFF 2020

Corona CinemaHumorDramaMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01