De onzekere puber David zit in de knoop met zichzelf. Hij zoekt naar warmte, liefde en bevestiging en vindt die bij de verkeerde; zijn veel jongere buurjongetje. Deels autobiografisch, alleen onderzoekt de maker nu 'de andere kant van het verhaal' door zichzelf in de schoenen te plaatsen van de dader.
Elias is elf, stoeit graag en en kijkt op naar David, wat hem een gemakkelijk slachtoffer maakt voor zijn seksuele aanrakingen. Uiteindelijk wordt David geconfronteerd met de onvermijdelijke consequenties van zijn handelen, die grote gevolgen hebben voor hemzelf maar ook voor de mensen in zijn omgeving. Dit kalm geschilderde portret onderzoekt ‘de andere kant van het verhaal’ doordat de maker zich in de schoenen plaatst van de dader. Vanuit deze positie geeft hij, zonder te oordelen maar ook zonder iets goed te praten, een reflectie op de problematiek van misbruik.

Credits

Producent
Sound Design
Set geluid
Productiebedrijf
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Titel: Regen
Jaar: 2018
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: NFF Studentencompetitie
Editie: NFF 2018

MaatschappijDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.