Ga naar inhoud
Stills

Redbad

Regie: Roel Reiné
Na het overweldigende succes van Michiel de Ruyter dook de veelal in Amerika werkzame regisseur Roel Reiné opnieuw de vaderlandse geschiedenisboeken in voor een historisch epos, ditmaal over de legendarische Friese koning Redbad.

Redbad, zoon van Koning Aldgisl, twijfelt aan de verouderde heidense rituelen van zijn volk. Als tijdens een offerritueel de Franken de stad binnenvallen en Redbads oom Eibert een machtsgreep pleegt, krijgt Redbad de schuld van de nederlaag en de dood van zijn vader. Bij wijze van doodstraf wordt hij vastgebonden op een vlot en aan de zee geschonken. Maar Redbad weet de tocht te overleven en spoelt aan bij de Vikingen. Hij wordt in de clan opgenomen en trouwt met de dochter van koning Wiglek. Als hij samen met zijn vrouw terugkeert in Dorestad, ontdekt hij dat zijn zus is uitgehuwelijkt en ziet hij op de jaarmarkt hoe priester Willibrord zijn zus met geweld bekeert. Hij zweert haar te bevrijden. Dit kan hij niet alleen, maar het leger van zijn oom en neef, lijkt geen partij voor de Franken...
Titel: Redbad
Jaar: 2018
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2018
Gouden Kalf Competitie DramaActie & AvontuurGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.