Vrouw zijn en vrijheid gaan in Iran moeilijk samen. Terwijl een Iraanse vrouwenrechtenactiviste vertelt over die benauwenis en de strijd en kracht van vrouwen die nee zeggen, wordt dat gevoel op verrassende wijze uitgebeeld.

Een Iraanse vertelt buiten beeld hoe het is om in haar land vrouw te zijn. "Alsof ik me niet kan bewegen. Een soort nachtmerrie." Waar alles in het voordeel van de man is, komt ze op voor vrouwenrechten. Een onorthodox vormgegeven performance beeldt het gevoel uit van vrouwen die 'nee' zeggen. Van een worsteling met een verstikkend omhulsel tot een kaars als symbool van hoop. Ze is trots op de kracht van die rebellen. Het is niet gemakkelijk om altijd een strijder te moeten zijn.

Credits

Producent
Sound Design
Visual Effects
Cast (hoofdrol)
Productiebedrijf
Natte Haring

Titel: Rebellious Silence
Jaar: 2021
Duur : 7 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills