Ga naar inhoud
Stills

Rampvlucht

Regie: Lourens Blok
Vijfdelige dramaserie over het meest controversiële vliegtuigongeluk van de vorige eeuw. De Bijlmerramp was wereldnieuws, maar werd ook weer vergeten. Niet door iedereen. Twee journalisten beginnen een zes jaar durende strijd op zoek naar de waarheid.

Als op 4 oktober 1992 een El Al Boeing 747 neerstort in de Bijlmermeer, is Nederland in één klap wereldnieuws. De oorzaak zou een losgeschoten veiligheidspen bij één van de motoren zijn. Gelukkig was het een goederenvliegtuig met aan boord parfum, bloemen en computeronderdelen, zegt Den Haag. De zwarte doos is onvindbaar. In de maanden die volgen worden bewoners, reddingswerkers en huisdieren ziek. Wat zat er echt in het vliegtuig? Deze dramaserie die zich ontvouwt als een op werkelijkheid gebaseerde thriller laat zien hoe twee journalisten zich vastbijten in een onderzoek dat leidt tot de veelbesproken parlementaire enquête in 1998.

Titel: Rampvlucht
Jaar: 2022
Duur : 50 minuten
Categorie: Dramaserie
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie Premières

Gouden Kalf winnaar

Beste Dramaserie (2022)
Fleur Winters
Beste Dramaserie (2022)
Lourens Blok
Beste Dramaserie (2022)
Edson da Conceicao
Beste Dramaserie (2022)
Michael Leendertse

Gouden Kalf nominaties

Beste Hoofdrol Dramaserie (2022)
Thomas Höppener

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills
Stills
Stills