Ga naar inhoud
Roadmovie waarin drie vrienden een taxi van Amsterdam naar Rabat rijden. Terwijl nieuwe werelden aan hen voorbij trekken, staan vriendschap, familie, volwassen worden en mooie ontmoetingen centraal.

Twintiger Nadir krijgt de opdracht van zijn vader om een taxi van Amsterdam naar Rabat te rijden. Op de dag van vertrek springen zijn beste vrienden Abdel en Zakaria in de auto om Nadir te vergezellen voor de autoreis door Europa. Deze trip geeft hen onverwacht de gelegenheid om eens werkelijk goed te praten over hun langdurige vriendschap en hun deels gezamenlijke toekomstplannen. De nieuwe werelden die aan hen voorbij trekken, leveren daarnaast inspirerende ontmoetingen op. Zo valt Nadir als een blok voor een liftster die hen vervolgens wegwijs maakt in Barcelona. Hoe dichter de vrienden bij Marokko komen, hoe hoger de onderlinge spanningen echter oplopen. Hoewel deze roadmovie zich afspeelt in vijf verschillende landen, laat het drama subtiel en indirect een nieuw Nederland zien, met een generatie met wortels uit alle windstreken. Het frisse, realistische avontuur over vriendschap en volwassen worden - gemaakt door bevriende acteurs en makers - wordt begeleid door muziek van onder meer Sef en een score van SirOJ.

Titel: Rabat
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 42 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie, Jongerenprogramma
Editie: NFF 2011

Gouden Kalf winnaar

Beste Acteur (2011)
Nasrdin Dchar

Gouden Kalf nominaties

Beste Film (2011)
Frieder Wallis
Beste Film (2011)
Julius Ponten
Beste Scenario (2011)
Victor D. Ponten
Beste Scenario (2011)
Jim Taihuttu

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still