Ga naar inhoud
QOD_still_1.31.1.jpg

Queen of Dying

Regie: Zoë Kiani

Kort, dicht op de huid gefilmd drama. Binnen één telefoongesprek tussen een mishandelde vrouw en haar manipulatieve vriendin wordt de heftige dynamiek van fysiek en mentaal geweld naast kwetsbaarheid en hoop binnen een relatie blootgelegd.

Een jonge vrouw zit stilletjes in haar auto te wachten voor een stoplicht. Haar telefoon gaat, maar ze aarzelt om op te nemen. Bang voor haar gewelddadige vriendin aan de andere kant van de lijn. Dan neemt ze het belletje toch aan. Door het zich ontvouwende gesprek, gefilmd in één doorlopende take, wordt de geschiedenis en dynamiek van hun relatie in dit korte drama blootgelegd. Via praten, luisteren, zingen, overtuigen én hopen, wisselen kwetsbare momenten de harde realiteit af.

Credits

Scenario
Production Design
Sound Design
Poster Queen of Dying.jpg
Titel: Queen of Dying
Jaar: 2023
Duur : 11 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2023
Premières

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer