Ga naar inhoud
Still

Prooi

Regie: Dick Maas
Dierenarts Lizzy en leeuwenjager Jack worden ingeschakeld wanneer een enorme leeuw huishoudt in Amsterdam. Samen openen ze in deze vaak komische thriller de jacht op het moordlustige roofdier.
Na de vondst van een afgeslacht boerengezin net buiten Amsterdam, roept de politie de hulp in van Artis-dierenarts Lizzy. Zij constateert dat een forse, agressieve leeuw het bloedbad heeft aangericht, maar niemand gelooft haar. Pas na een bloedbad in het Vondelpark stemmen autoriteiten in met haar plan om de excentrieke Britse leeuwenjager Jack in te zetten. Lizzy’s vriend, nieuwsman Dave, heeft zo zijn bedenkingen. Vaak komische thriller waarin de anders zo pittoreske straten van Amsterdam veranderen in een levensgevaarlijke jungle.

Credits

Producent
Scenario
Production Design
Muziek
Productiebedrijf
Shooting Star Filmcompany
Distributie
Dutch FilmWorks
Titel: Prooi
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 48 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2017
L'OR Gouden Kalf Competitie DramaActie & AvontuurThriller

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.