Ga naar inhoud
Stills

Prince of Muck

Regie: Cindy Jansen

Landeigenaar en boer Lawrence MacEwen is vergroeid met zijn Isle of Muck. Zijn traditionele manier van het land bewerken dreigt verloren te gaan en dat zal zijn Schotse eiland en zijn leven ingrijpend veranderen. Deze documentaire toont zijn worsteling om dat te accepteren.

Cindy Jansen volgt de Laird van het Schotse Isle of Muck. De levensmissie van deze landeigenaar is om de kwetsbare samenleving van zijn eiland in de Binnen-Hebriden te behouden en uiteindelijk over te dragen aan zijn zoon. Koppig houdt hij vast aan zijn idealen van ecologisch rentmeesterschap, maar hij zal moeten accepteren dat hij niet langer de controle heeft over zijn zoon, zijn leven en zijn eiland. Zijn lijf hapert, zijn dagboek wordt steeds minder gevuld. Met een schitterende bijrol voor het ruige landschap en de luchten.

Credits

Coproducent
Scenario
Sound Design
Geluidsnabewerking
Titel: Prince of Muck
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 17 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills