Ga naar inhoud
Een jaar na de moord op cineast Theo van Gogh stelt Katja Schuurman dat er 'op grote schaal geblunderd is door de veiligheidsdiensten en politici'. Ze maakt een reconstructie met interviews en archiefmateriaal.
Een jaar na de moord op Theo van Gogh onderzoekt Katja Schuurman, vriendin en collega, samen met Stan de Jong de rol van de overheid. Ze stellen dat er 'op grote schaal geblunderd is door veiligheidsdiensten en politici'. Zo werd Theo van Gogh ten onrechte niet beveiligd en de film laat zien hoe de politie na de moord eerst de verkeerde woning, die van de buurman van Mohammed B. onderzocht. Schuurman spreekt betrokkenen als Ayaan Hirsi Ali, met wie Van Gogh het controversiële Submission maakte, de Amsterdamse hoofdofficier van justitie Leo de Wit, die eerder gedane (en gefilmde) uitspraken ontkent, en filmproducent Gijs van de Westelaken en Metro-hoofdredacteur Jan Dijkgraaf, die beiden de politie laken. Archiefmateriaal toont Theo van Gogh zelf, Pim Fortuyn en de aanslagen in New York en Madrid; herhalingen en close-ups van televisiefragmenten benadrukken saillante uitspraken. Hofstadgroep-advocaat Jan Vlug noemt het 'volslagen onbegrijpelijk' dat Mohammed B. als onbelangrijk lid van de groep werd gezien. Of ging de AIVD zo omzichtig met Mohammed B. om omdat hij AIVD-informant was?

Credits

Scenario
Productiebedrijf
Column Film
Omroep
BNN TV

Titel: Prettig weekend, ondanks alles
Jaar: 2005
Duur : 57 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.