Ga naar inhoud
Stills

Possessed

Regie: Daniel van der Velden, Vinca Kruk, Rob Schroder
Ergens tussen avant-garde cinema, digitale kunst en geëngageerde essayfilm zit deze caleidoscopische aanklacht tegen de smartphone, die ons ervan weerhoudt het grotere plaatje te zien.
Een vrouw (Olivia Lonsdale) struint door het communistische verleden van voormalig Joegoslavië. Daar ontwikkelt ze een weerzin tegen de toekomst, waarin smartphones ons niet bevrijd, maar juist bezeten hebben. Waarom zien we the bigger picture niet meer? Vergezeld van analyses door de politicologen Alex Williams en Nick Srnicek stort deze bijzondere essayfilm een stroom van associatieve, poëtische en confronterende beelden over je heen, om aan te tonen hoe technologie een rol speelt in onze visie op empathie, politiek en solidariteit.
Titel: Possessed
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 8 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2018
Forum van de Regisseurs

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills
Stills
Stills
Stills
Stills