Ga naar inhoud
Anna en Paul staan letterlijk en figuurlijk aan de top van de maatschappelijke ladder. Wanneer hun zoontje onverklaarbaar ziek wordt, begint hun ogenschijnlijk perfecte leventje barsten te vertonen.
Zakenman Paul heeft een veilige baken van stabiliteit vol materiële rijkdom gecreëerd voor zijn gezin. Zijn vrouw Anna is een vooraanstaand expert in de restauratie van porselein. Dan wordt hun achtjarige zoontje Thomas ziek en staat hun zorgvuldig geconstrueerde leven op springen. De façade die ze ophouden brokkelt genadeloos af, als broos porselein dat niet meer te lijmen valt. Duister sprookje dat over drie universele angsten gaat die diep zijn ingebed in onze maatschappij: de angst een slechte ouder te zijn, voor controleverlies en de dood.

Titel: Porselein
Jaar: 2020
Duur : 1 uur, 36 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2020

GezondheidFamiliebandenDrama

Gouden Kalf nominaties

Beste Production Design (2020)
Romke Faber

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.