Portret van de goed van de tongriem gesneden zevenenzeventigjarige Vera Poetina die ervan overtuigd is dat de huidige Russische president Poetin de zoon is die ze op jonge leeftijd vanuit Georgië naar z'n grootouders in Rusland stuurde en nooit meer terugzag.
De zevenenzeventigjarige Vera Poetina is ervan overtuigd dat Vladimir Poetin de zoon is die ze op jonge leeftijd vanuit Georgië naar z'n grootouders in Rusland stuurde en nooit meer terugzag. Regisseur Ineke Smits doet geen moeite via documentatie of andere bewijsmaterialen de waarheid boven water te krijgen, maar heeft een portret van de goed van de tongriem gesneden Vera gemaakt. Ook het dorp waar Vera woont is een verhaal apart. In het Georgische dorp Metechi wordt bij een picknick op het kerkhof eerst op 'de nobele man Stalin' geproost; en alle straten heten Stalinstraat. Smits filmde hilarische momenten zonder spot, geeft zicht op het bestaan in Georgië en laat Vera steeds meer fragmentjes van haar leven vertellen en uit te leggen waarom Vladimir haar zoon zou kunnen zijn.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Volya Films
Omroep
NTR

Titel: Poetins mama
Jaar: 2003
Duur : 51 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2004

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still