Ga naar inhoud
‘Pisnicht’ of ‘vuile flikker’. Wat de een humor noemt, is voor de ander reden om nóg dieper de kast in te kruipen. Nicolaas Veuls zoektocht naar de impact van homoscheldwoorden voert hem naar scholen, voetbalkleedkamers, en zijn eigen jeugd.

Humor voert de boventoon in dit goedgevulde programma over bloedserieuze onderwerpen. In Pisnicht: The Movie gaat Nicolaas Veul op onderzoek naar de impact van scheldwoorden als ‘pisnicht’ of ‘vuile flikker’. Want wat voor de één humor is, is voor de ander reden om nóg dieper de kast in te kruipen. Tenenkrommende situaties met een maatschappijkritisch randje werken op de lachspieren, in Vakkenvullers - Reclamelandsuper en Kramp - Sebastiaan de Krab. In het nagesprek gaat het over films maken en komen lastige onderwerpen als discriminatie en vooroordelen aan bod.

Bekijk de trailer.

Credits

Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
VPRO

Titel: Pisnicht: The Movie
Jaar: 2019
Duur : 46 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Educatie VO
Editie: NFF 2020

MaatschappijHumorLGBTQ+Gender & identiteit

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.