Ga naar inhoud
Kinderfilm, bewerkt naar de jeugdreeks Pipo de clown, waarin Pipo het circus verlaat om te helpen bij het ontmaskeren van een spook.
De jeugdreeks Pipo de clown, uitgezonden door de Vara tussen 1958 en 1978, is jeugdsentiment voor veel dertigplussers. Hoewel de kleurrijke artdirection, net als in de televisieserie, nog steeds herinnert aan de sfeer van de jaren dertig, is de film aangepast aan deze tijd. Een razende reporter bijvoorbeeld doet verslag van Pipo's avontuurlijke verhaal. De in Spanje opgenomen film toont hoe Pipo (Joep Dorren) met zijn 'familiegezin' Mammaloe en dochter Petra het circus verlaat en met zijn woonwagen naar zijn tante reist om haar te helpen bij het ontmaskeren van een spook. Pipo en zijn maatjes worden op de hielen gezeten door circusdirecteur Dikke Deur in zijn tuffende T-Ford die, vergezeld van twee boeven, zijn clown probeert terug te halen. In tante's dorpje blijkt een merkwaardig gesnor uit een kasteel te komen. Na vijf eeuwen diepe slaap ontwaakt daar een ridder.

Titel: Pipo en de p-p-parelridder
Jaar: 2003
Duur : 1 uur, 43 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Jeugdfilm, Hoofdprogramma, Competitie
Editie: NFF 2004

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2003)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.