Interactieve installatie waarmee de deelnemer een klassiek film noir-avontuur beleeft in een telefooncel. Als privédetective praat, puzzel en ondervraag je, om zo een vermissingszaak op te lossen.
Als privédetective uit de jaren vijftig stap je in deze speciale telefooncel. Daar kun je verschillende nummers bellen, met aan elke lijn een ander personage dat je probeert te helpen - of juist dwars te zitten. Vind je een hulpje dat je op het juiste spoor naar die vermiste dame zet, of ontketen je een enorm politiek schandaal? Eén troost, mocht het niet lukken: in de klassieke film noirs als The Maltese Falcon zijn eigenlijk ook geen winnaars te vinden.

Credits

Producent
Productiebedrijf
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Titel: Phone Booth Mysteries
Jaar: 2019
Categorie: Interactief project
Competities: NFF Studentencompetitie
Editie: NFF 2019

Kunst & CultuurMisdaadActie & Avontuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.