Ga naar inhoud
Still

Petersburg, Places and Paintings

Regie: Ben van Lieshout
De Russisch-Nederlandse schilderes Tatyana Yassievich verdeelt haar tijd tussen Sint-Petersburg, Amsterdam en Berlijn. Regisseur Van Lieshout volgt haar in deze documentaire in de drie steden.
De Russisch-Nederlandse schilderes Tatyana Yassievich verdeelt haar tijd tussen Sint-Petersburg, Amsterdam en Berlijn. Regisseur Van Lieshout volgt haar in deze drie steden, terwijl ze foto's en aantekeningen maakt van alledaagse publieke ruimten: treinstations, flatgebouwen, kantines. Die schildert ze vervolgens in een realistische, maar vereenvoudigde stijl en zonder mensen, als toneeldoeken voor de verhalen die op die plekken worden geleefd. 'Ik schilder de mensen zelf niet, maar de openbare plaatsen waar ze met duizenden doorheen gaan.' Yassievich werkt in haar atelier, richt een tentoonstelling in en vertelt in voice-over over haar werk en haar band met de steden, en vooral over de veranderingen in Sint-Petersburg sinds de ineenstorting van de Sovjet-Unie. Tussendoor toont de documentaire het soort stadslandschappen dat Yassievich schildert, in vaste kaders, als bewegende foto's.

Credits

Uitvoerend Producent
Productiebedrijf
Van Lieshout Filmproducties
Distributie
Eye Filmmuseum
Titel: Petersburg, Places and Paintings
Jaar: 2004
Duur : 1 uur, 8 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2004
Gouden Kalf Competitie Hoofdprogramma Competitie

Gouden Kalf nominaties

Beste Muziek (2004)
Eric Vloeimans
Beste Muziek (2004)
Michel Banabila

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still