Ga naar inhoud
Still

Pensionado

Regie: Shariff Nasr
Kort drama met een glimlach, over de kunst van het afscheid nemen. Wanneer een trouwe fabrieksmedewerker met pensioen gaat, is niemand daar op de dag van het vaarwel helemaal klaar voor.
Peter de Reuver, een weinig spraakzame, maar goede vent, is een ‘senior potato chips manufacturing processor’ en ‘trainer’. Of beter gezegd: een lopende-bandmedewerker. Na 29 jaar trouwe dienst staat hij op het punt om af te zwaaien. Een ogenschijnlijk makkelijk genomen beslissing, maar de laatste werkdag komt dan toch erg plots. Voor iedereen. Wie hoort wat te doen in die laatste uren samen? Wat zeg je tegen elkaar? Ongemak en tederheid blijken dicht bij elkaar te liggen. Een kort drama met een glimlach over de kunst van het afscheid nemen.


Credits

Uitvoerend Producent
Camera
Production Design
Kostuumontwerp
Titel: Pensionado
Jaar: 2016
Duur : 7 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2017
HumorMaatschappijDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.