Ga naar inhoud
Met klei-animaties doorspekte film over Kiek, die met magisch handelen de kans probeert te verkleinen dat haar vader in oorlogsgebied gedood wordt.
Kiek is de dochter van een nuchtere moeder en een avontuurlijke vader, die als arts voor het Rode Kruis regelmatig afreist naar oorlogsgebieden. Tijdens een van zijn missies wordt hij vermist. De machteloze Kiek probeert met magisch handelen de kans te verkleinen dat er iets ergs met hem is gebeurd, want, zo redeneert ze, een kind met een dode muis, een dode hond én een dode vader, dat bestaat niet. Ondertussen gaat het niet goed met haar rol in de schoolmusical en met haar vriendschap met haar beste vriendin. De film vertelt op onsentimentele wijze over de angsten van het meisje, vanuit het perspectief van een jong kind. Haar kinderlijke gedachtewereld - waarin een heel eigen logica heerst - wordt verbeeld in grappige klei-animaties. Patatje oorlog won in 2011 de Cinekid Award voor beste Nederlandse film.

Titel: Patatje oorlog
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 23 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Kidsbios
Editie: NFF 2011

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still