Ga naar inhoud
Arabisch gesproken politieke speelfilm volgt de laatste vierentwintig uur van Khaled en Said, twee jonge Palestijnse vrienden die zijn 'uitverkoren' om een zelfmoordaanslag te plegen in Tel Aviv.
Nederlands-Duits-Franse co-productie is een politieke speelfilm over de actuele problematiek van zelfmoordaanslagen in Israël. De Arabisch gesproken film gaat over de laatste vierentwintig uur van Khaled (Ali Suliman) en Said (Kais Nashef), twee jonge Palestijnse vrienden die zijn 'uitverkoren' om een zelfmoordaanslag te plegen in Tel Aviv. Aan de vooravond van hun geheime missie volgt de film met name Said die afscheid neemt van zijn moeder en familie, zonder dat zij het weten. Ook gaat hij nog een keer bij een meisje langs dat hij pas heeft ontmoet. In de ochtend vertrekt het tweetal met bommen onder hun nette pakken naar de grenspost. Het plan verloopt echter niet zoals gepland als het tweetal elkaar uit het oog verliest. Hierdoor worden ze gedwongen nog eens na te denken over hun bestemming en slaat de twijfel toe. Regisseur Hany Abu-Assad, zelf van Palestijnse afkomst, draaide de film in de door Israël omsingelde Palestijnse stad Nablus op de Westoever en in Nazareth. Wereldwijd was er veel belangstelling voor de film, die internationaal in de prijzen viel.

Titel: Paradise Now
Jaar: 2005
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: De keuze van Lijsttrekkers 2006
Editie: NFF 2006

Gouden Kalf winnaar

Beste Montage (2005)
Sander Vos (NCE)
Beste Lange Speelfilm (2005)
Bero Beyer

Gouden Kalf nominaties

Beste Regie (2005)
Hany Abu-Assad
Beste Scenario (2005)
Hany Abu-Assad
Beste Scenario (2005)
Bero Beyer

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still