Ga naar inhoud
Achter de elegante verschijning van een rijk ogende, Amsterdamse dame gaan spanning, verdriet en eenzaamheid schuil. Drama over de sociale vraagstukken die de economische crisis met zich meebrengt.
In een statig pand aan een Amsterdamse gracht woont mevrouw Lindemans, een welgestelde dame die haar aangename bestaan onder controle lijkt te hebben. Maar ook de rijkste klasse wordt getroffen door de economische crisis, zo blijkt. Hoe langer we de vrouw volgen, hoe duidelijker het wordt dat achter haar elegante verschijning grote spanning, angst, verdriet en eenzaamheid schuilgaan. Drama over de economisch woelige tijden en de sociale vraagstukken die daaruit voortkomen. Hoe belangrijk is materieel bezit?

Titel: Paradijs
Jaar: 2015
Duur : 19 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Panorama
Editie: NFF 2015

MaatschappijDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.