Ga naar inhoud

Wie kun je tijdens een wereldwijde pandemie nog vertrouwen? Twee zussen die in gedwongen isolatie leven, vinden het maar verdacht als ineens een man opduikt die hen wil helpen.

De unheimische sfeer van de coronalockdown is nog wat verder doorgevoerd in deze duistere korte film, waarin de zussen Roos en Mira in een dichtgeplakte woning de pandemie die buiten woedt, proberen te overleven. Ze leven van kattenvoer en wachten op de terugkeer van hun ouders, die een maand geleden hulp zijn gaan zoeken. Als op een dag een man in beschermende kleding aanklopt die hen in veiligheid wil brengen, nemen de zussen een gruwelijk besluit.

Credits

Producent
Scenario
Production Design
Kostuumontwerp
Visual Effects

Titel: Pantser
Jaar: 2021
Duur : 22 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2021

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Film (2021)
Jan Verdijk

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still 3
Still 5