Ga naar inhoud
Stills

Overgave

Regie: Marijn Frank
Na de dood van haar dierbaarste jeugdvriendin erft Marijn Frank haar hardloopkleren. Ze haat hardlopen, maar gaat trainen voor de marathon in Berlijn. Rennend en rouwend kijkt ze terug op vriendschap, ziekte en sterven.
Marijn en Annemarie zijn vriendinnen sinds de middelbare school. Als Annemarie ernstig ziek wordt, vraagt ze Marijn om haar te filmen, voor als haar dochter later groot is. Marijn filmt het laatste jaar van Annemarie’s leven. Na haar dood is er alleen maar leegte en verdriet. Marijn besluit in de kleren van Annemarie, fanatiek hardloopster, te gaan trainen voor de marathon van Berlijn. De documentaire volgt haar in een pijnlijke zoektocht om weer plezier in het leven te krijgen.

Credits

Sound Design
Muziek
Productiebedrijf
Docmakers
Omroep
NTR
Postproductiebedrijf
Captcha!
Overgave_affiche_1.jpg
Titel: Overgave
Jaar: 2022
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills
Stills
Stills