De nacht van een eenzame fotograaf met een polaroidcamera, op zoek naar menselijke connecties in het vervreemdende Amsterdamse uitgaansleven, eindigt met een onbestemd aandenken.
‘Excuse me, picture?’ Een fotograaf met een polaroidcamera stelt deze vraag keer op keer aan mensen in cafés en op straat. Om geld te verdienen, maar niet alleen daarom; de eenzame man is zo in het nachtleven van Amsterdam ook op zoek naar connectie met de wereld om hem heen. Tijdens de nacht wordt hij echter continu geconfronteerd met de lelijke kant van zijn publiek, waardoor hij meegesleurd wordt in een neerwaartse spiraal. Terwijl de wereld steeds sneller aan hem voorbij flitst, eindigt de nacht in een confrontatie waarbij hij zijn belangrijkste bezit dreigt te verliezen.

Credits

Sound Design
Montage
Postproductiebedrijf
Cast (hoofdrol)
Productiebedrijf
ICARUS Film
Postproductiebedrijf
Filmmore

Titel: Out of Focus
Jaar: 2019
Duur : 7 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2019

MaatschappijDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.