Het levensverhaal van Otto Frank, de vader van Anne, die zijn leven na de oorlog wijdde aan het wereldkundig maken van het dagboek van zijn lievelingsdochter.
Otto, de vader van Anne Frank, overleefde Auschwitz. Na afloop van de oorlog keerde hij terug naar Nederland, in de hoop daar herenigd te worden met zijn familie. Een ijdele hoop: zijn vrouw en twee dochters waren gestorven in het concentratiekamp. Frank vond een levensdoel in het wereldkundig maken van het dagboek van Anne, zijn lievelingsdochter. In deze documentaire wordt het levensverhaal van Otto (Pim voor Anne) verteld aan de hand van interviews met familie, vrienden en andere betrokkenen, archiefbeelden uit televisie-interviews met Otto zelf, foto's en fragmenten uit brieven van Otto en uit het dagboek van Anne. Daarnaast beschrijft het de effecten van de bekendmaking van Anne's ervaringen en gevoelswereld. De eerste druk van het boek kende nog een bescheiden verkoop, maar na het succes van de Amerikaanse toneelversie ging de hele wereld overstag. De film bevat ook indrukwekkende beelden van de toneelpremière in Duitsland, waar het publiek letterlijk met stomheid geslagen was.
Credits
Regie
Producent
Scenario
Set geluid
Montage
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
NTR
NFF Archief
Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.