Wat is onze plek in de natuurlijke cyclus van onze planeet? In de vorm van draaiende tekeningen wordt de onderlinge verbintenis van de zon en onze natuur, en de impact van de mens nader bekeken.
Deze draaiende, kunstzinnige tekeningen moedigen ons aan om na te denken over onze eigen rol binnen het universum. Door zorgvuldig getekende looping-animaties volgen we aanvankelijk de energie en de cyclus van de zon door de wateren en landen van onze planeet. Dan arriveert de mens. Omdat deze de baan al snel uit evenwicht brengt, komt het draaien tot stilstand. Wat blijkt? Zodra de mensheid is verwijderd, vindt de lus een manier om opnieuw te beginnen, waarmee de start van een nieuwe cyclus wordt gemarkeerd.

Credits

Producent
Productiebedrijf
T. S. Martin
Distributie
Bonobostudio

Titel: Orbit
Jaar: 2019
Duur : 7 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2019

Natuur & MilieuDramaAnimatie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.