Ga naar inhoud

Waarom worden activisten meestal eerst gezien als oproerkraaiers en relschoppers, terwijl hun actiepunten jaren later vaak gemeengoed worden? Sunny Bergman onderzoekt hedendaags activisme en de relatie tussen actievoeren en maatschappelijke verandering. Wie zijn deze oproerkraaiers en wat beweegt hen?

Op de haar kenmerkende manier duikt filmmaker Sunny Bergman in de wereld van het hedendaagse activisme. Wie zijn de actievoerders en hoe verhoudt de maatschappij zich tot hen? Van Malieveld tot de Dam, Sunny Bergman is erbij en krijgt zo een onverbloemd beeld van binnenuit. Vrijheid van meningsuiting is in Nederland een groot goed, maar niet zelden betalen activisten een hoge prijs voor hun activisme. Sommigen raken zelfs hun huis kwijt, worden mishandeld, gearresteerd of krijgen een rechtszaak aan hun broek. Een onderzoekend, observerend en idealistisch pleidooi voor democratie, vrijheid en het recht te strijden tegen onrecht.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Geluidsnabewerking
Postproductiebedrijf

Titel: Oproerkraaiers
Jaar: 2020
Duur : 58 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills