Ga naar inhoud
De 10-jarige Ayman brengt zijn opa een onverwacht bezoek. Maar zijn grootvader lijkt deze keer niet helemaal aanwezig te zijn. Winnaar van het 48 Hour Film Project Rotterdam 2017.
Als hij zijn sleutels vergeten is en zijn moeder niet thuis blijkt, gaat Ayman (10) op bezoek bij zijn opa. Het lijkt allemaal heel vertrouwd, totdat Ayman in één van de andere kamers een man ziet die op zijn grootvader lijkt, terwijl zijn opa toch onderuitgezakt op de bank tv zit te kijken… En als opa in slaap valt, begint voor Ayman de nachtmerrie pas echt. De spanning is om te snijden in deze korte film, die in twee dagen gemaakt werd als onderdeel van de Rotterdamse editie van het 48 Hour Film Project en daar tot beste film werd uitgeroepen.

Titel: Oppassen
Jaar: 2017
Duur : 6 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2018

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills
Stills