Ga naar inhoud
Film waarin een zelf nog amper volwassen negentienjarige de zorg op zich moet nemen voor zijn vader, die aan de ziekte van Parkinson lijdt. Ondanks hun sterke band lopen de spanningen op.
De 19-jarige Julian heeft een druk sociaal leven. Hij is net aangenomen op het conservatorium en overweegt om op kamers te gaan. De tiener heeft een bijzonder sterke band met zijn vader Jacques, die een zware vorm van de ziekte van Parkinson heeft. Als Julians stiefmoeder uitgeput van de zorg uit beeld verdwijnt, komt alles volledig op Julians schouders terecht. De spanning loopt op en vriendschappen en familiebanden komen onder druk te staan. Deels autobiografisch film, geïnspireerd op het persoonlijke verhaal van de maker.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking

Titel: Onze Straat '20 - Neontetra
Jaar: 2021
Duur : 45 minuten
Categorie: Dramaserie/singleplay
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2021

Gouden Kalf nominaties

Beste Singleplay (2021)
Emiel Sandtke
Beste Hoofdrol Korte Film/Singleplay (2021)
Walt Klink

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills