Ga naar inhoud
Lot_2.jpg

Ongeschreven regels - Lot

Regie: Gijs Wilbers
Wanneer de ouders van filmmaker Gijs Wilbers besluiten het ouderlijk huis te verruilen voor een kleiner appartement, wordt pijnlijk zichtbaar dat er nog een grote roze olifant in de kamer staat.
De ouders van filmmaker Gijs Wilbers verhuizen van hun gezinswoning naar een kleiner appartement. Moeder Lot kan moeilijk spullen weggooien, dus sluist haar man alvast een deel door naar een gehuurde garage. Als Lot daarachter komt, slaat de sfeer om. Dit is het moment waarop de filmmaker besluit om die levensgrote roze olifant in de kamer aan te wijzen. Lot maakt deel uit van een reeks van vijf korte documentaires waarin jonge makers de ongeschreven regels in onze huidige maatschappij bevragen, omkeren of herschrijven.

Credits

Set geluid
Geluidsnabewerking
Eindredactie
Productiebedrijf
VPRO
Omroep
VPRO
Postproductiebedrijf
FeverFilm
Titel: Ongeschreven regels - Lot
Jaar: 2023
Duur : 16 minuten
Soort: Korte Documentaire
Editie: NFF 2023
NFF Debuutcompetitie Premières

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.