Ga naar inhoud
Realistische plattelandskomedie over de 34-jarige Ierse Renée die na een uitgaansavond met de achttienjarige Tom mee naar huis gaat en de zondag daarop gedwongen doorbrengt met zijn familie.
Korte film in de negendelige reeks One Night Stand. Tijdens een uitgaansavond in Rotterdam ontmoet de 34-jarige Ierse Renée de achttienjarige Tom. Hij neemt haar op zijn brommer mee naar huis, ergens op het platteland en na een gepassioneerde nacht verdwijnt hij de volgende ochtend schielijk om te gaan voetballen. Renée denkt rustig te kunnen doorslapen, maar komt er al snel achter dat zij niet alleen in huis is; Tom woont nog gewoon thuis. Ze wil stilletjes verdwijnen, maar wordt 'ontdekt' en min of meer gedwongen de zondag door te brengen met Toms ouders, zijn puberende broertje, het pientere zusje en oma en opa. Ondanks dat iedereen zijn best doet, werkt Renée's aanwezigheid als een katalysator op latent aanwezige spanningen. Dat levert even ongemakkelijke als hilarische situaties op en een verrassende ontknoping in deze realistische plattelandskomedie.

Titel: One Night Stand - Zondag
Jaar: 2004
Duur : 40 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma, Competitie
Editie: NFF 2004

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still